LEADERSHIP Methodiek

Empowerment van jezelf èn je omgeving door authentiek leiderschap

Effectief leiderschap

Het salesvak ontwikkelt zich voortdurend. Dit vraagt aanpassing van strategie, van teamkwaliteiten en ook van jou als sales / business manager of commercieel directeur. Veelvuldig onderzoek toont aan dat effectief sales leadership een significante impact heeft op verkoopresultaten.

Effectief leiderschap leidt tot gemotiveerde accountmanagers, die substantieel bijdragen aan de commerciële doelstellingen van de organisatie en zorgen voor tevreden klanten.

Vanuit authenticiteit naar empowerment

Jij als salesmanager of commercieel directeur hebt 100% invloed op de resultaten van je team. Jouw vaardigheden als leider bepalen of je teamleden onderpresteren of juist excelleren. Want leiderschap toon je wanneer je initiatief en verantwoordelijkheid neemt om een verandering in gang te krijgen èn dit door de betrokkenen wordt aanvaard. Van een leidinggevende wordt verwacht dat hij echt en geloofwaardig is. 

“Leaders become great, not because of their power, but because of their ability to empower others”  – John Maxwell –

Een leider laat deze authenticiteit voor zich werken. Maar dat lukt alleen als je weet wie je bent en wat belangrijk voor je is. Je bent in staat zelfreflectief te zijn en je staat ervoor open feedback te ontvangen en er iets mee te doen. Alles draait daarbij om communicatie. Met welke interne gedachtes motiveer jij jezelf? En wat heb je in je ‘toolbox’ zitten om anderen te motiveren en te laten excelleren?

In-Company
programma

Programma gebaseerd op missie, visie en ontwikkeldoelen van de organisatie

Individuele
act-metingen

Inzicht in gedrag, valkuilen en ontwikkelpotentieel

Persoonlijk leiderschap

Vanuit kennis over jezelf het team beter laten functioneren

Team
excellentie

Excelleren door de juiste motivatie en inzet van sturingselementen

De basis van de SalesLEADERSHIP methodiek

Onze leiderschapstrainingen en -opleidingen zijn gebaseerd op de krachtige theorieën en modellen uit NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), de ACT-meting (Analytical Competence Tool) en de HBM filosofie (Human Being Management). De combinatie van deze drie biedt waardevolle inzichten en kennis over hoe ons lichaam en onze geest werkt. Het richt zich op de wijze waarop je informatie in je externe omgeving waarneemt, hoe je op basis daarvan interne gedachten ontwikkelt en wat de invloed daarvan is op het gedrag van jezelf en anderen. De combinatie van NLP met ACT en HBM biedt je dus een totaalpakket. De mogelijkheid om de mate van zelfreflectie, bewustwording en verantwoordelijkheid te vergroten, en daarmee jouw impact op anderen, alsmede jouw effectiviteit in je werk als leider.

NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een wereldwijd bekende methodiek voor communicatieverbetering en persoonlijke groei. De methodiek richt zich op hoe je naar jezelf en de wereld kijkt, hoe je met anderen communiceert en hoe dit jouw gedrag en gedragsresultaten beïnvloedt. De methodiek is in de jaren ’70 ontwikkeld door Richard Bandler en John Grinder. Zij onderzochten de verschillen van gedrag tussen succesvolle en minder succesvolle personen. Een belangrijke conclusie was dat succesvolle personen een andere manier van taalgebruik hadden om zichzelf en mensen in hun omgeving te motiveren.

NLP is een model dat je helpt gedachten, gevoelens en gedrag bij jezelf en anderen te beïnvloeden. Het heeft als doel je zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, communicatieve vaardigheden en hoe je de wereld waarneemt te verbeteren. Het geeft je krachtige theorieën en vaardigheden om in leiderschap te excelleren.

HBM

Human Being Management is een vernieuwende managementfilosofie die oog heeft voor de gehele mens. We kijken verder dan alleen het zichtbare gedrag en gaan juist op zoek naar de beleving van de bewuste en onbewuste patronen. Want precies deze patronen sturen het zichtbare gedrag aan. De HBM Circle of Change leert je over Zelfreflectie, Bewustwording, Beslisruimte vergroten en Verantwoordelijkheid nemen, voor jezelf en voor anderen. We zorgen met HBM voor verbinding en inzicht tussen de rationele mens en zijn of haar onbewuste zijn. Dit inzicht geeft handvatten om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen functioneren en dit aan te passen naar nog effectiever persoonlijk leiderschap.

ACT®

De ACT®-meting is een online psycho-analytisch meetinstrument. Met de ACT® (Analytical Competence Tool) krijg je inzicht in jouw onbewuste aansturing. Het is een slimme, innovatieve methodiek die op heldere, gedetailleerde wijze in slechts 12 tot 15 minuten inzicht geeft in welke kwaliteiten je bezit, welke je daarvan benut, op welke manier je beslissingen neemt, hoe je reageert onder druk en waarom.
Company leadership explaining briefing project

Wil je een charismatisch en krachtig leider worden?

Volg dan één van onze SalesLEADERSHIP trainingen, laat je één op één coachen of volg een volwaardig gecertificeerde NLP-opleiding.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.